Over ons

Christelijke Jeugdkampen Aalsmeer (CJA) organiseert tijdens de zomervakantie zeven kampen voor kinderen, tieners en jongeren tussen de 8 en 16+ (tot 20 jaar). Tijdens een kamp ben je er even tussenuit, leer je nieuwe vrienden en vriendinnen kennen en heb je plezier. We doen dit vanuit een christelijke overtuiging: het geloof is de basis en de rode draad door een kampweek heen.

Al meer dan 75 jaar kampen

Sinds 1946 organiseren wij vanuit Aalsmeer christelijke (jeugd)kampen. Aalsmeer is van oorsprong een kwekersdorp en in het verleden waren er veel kinderen die niet zomaar op vakantie konden. Onder de toenmalige naam “Otterlokampen” werd er toch een fijne vakantieweek aangeboden voor kinderen en jeugd die niet op vakantie konden. Inmiddels zijn we meer dan 75 jaar verder en organiseren we nog steeds elke zomer drukbezochte zomerkampen naar het Roekelse Bos in Otterlo. Daarnaast organiseren we sinds heel wat jaren ook ieder jaar een avontuurlijk 16+ kamp naar België.

Hervormde basis

De basis van de organisatie van de kampen ligt bij de Hervormde Kerk in Aalsmeer. De kampcommissie en de staffers van de verschillende kampen zijn verbonden aan een kerk, zowel binnen als buiten de Dorps- en Oosterkerk. We vinden het belangrijk om die basis te kunnen bieden. Het woord dat onze activiteiten het beste samenvat is ‘verbinden’. Er worden vriendschappen voor het leven gesloten. Als staffers delen we tijdens de kampweek graag de liefde van Jezus met jou of jouw kind(eren). Daarnaast is de kampweek ook voor staffers opbouwend en bemoedigend: veel plezier en gezelligheid, geloofsverdieping én -verbreding en een uitgebreid christelijk netwerk van vrienden.

Een bijbeltekst uit Openbaring vat voor ons de kern samen:

Ik sta aan de deur en ik klop aan. Als iemand Mijn stem hoort en de deur opent, zal Ik binnenkomen, en samen eten. Ik met hem en hij met Mij.

Openbaring 3:20

Jezus nodigt ons uit

In deze Bijbeltekst nodigt Jezus ons uit. Hij zoekt contact met mensen en wil zichzelf bekend maken. Hij klopt aan de deur van ons hart en vraagt of wij ons hart voor Hem willen openstellen. Hij is in ons geïnteresseerd en wil een relatie met ons aangaan. We geloven dat God ieder kind uniek gemaakt heeft en daarom is elk kind welkom op kamp. We hebben aandacht voor elkaar, we trekken met elkaar op en bieden ruimte voor ieders persoonlijke verhaal. We bieden de deelnemers én staffers daarvoor een veilige omgeving, waarin niemand alleen hoeft te zijn.

Wil je onze missie en visie financieel ondersteunen?

Dat kan! Word vriend en help ons om elk jaar ruim 120 kinderen en jongeren een fantastische week te bezorgen.