Geschiedenis en kern

"Wij willen jongeren een geweldige kampweek bieden waarbij samenzijn en evangelie centraal staat"

Sinds 1946 organiseren wij vanuit Aalsmeer Christelijke (jeugd)kampen. Aalsmeer is van oorsprong een kwekersdorp en dus waren er veel kinderen die niet zomaar op vakantie konden. Onder de toenmalige naam “Otterlokampen” werd er toch een fijne vakantieweek aangeboden voor kinderen en jeugd die niet op vakantie konden. Omdat er weinig geld voor vakanties was, moesten de prijzen zo laag mogelijk blijven. Inmiddels zijn we zo’n 70 jaar verder en organiseren wij nog steeds elke zomer drukbezochte zomerkampen naar het Roekelse Bos in Otterlo. Daarnaast organiseren we sinds heel wat jaren ook ieder jaar een avontuurlijk 16+ kamp naar de Ardennen. Dit alles nog steeds voor een zo betaalbaar mogelijke prijs!

De basis van de organisatie van de kampen ligt bij de Hervormde Kerk in Aalsmeer. De kampcommissie bestaat uit leden van deze gemeente en andere kerken uit Aalsmeer en omstreken. Ook de staffers komen vanuit verschillende kerken uit deze omgeving.

Verbinden
Het logo wat we hebben legt precies uit waar we voor staan. Het woord wat al onze activiteiten het beste samenvat is het woord “verbinden”. In het logo staat een kruis weergegeven dat bestaat uit vier kleuren. Deze vier kleuren staan voor de hoofdpijlers binnen de kampen die met elkaar verbonden zijn; het Evangelie, mensen, ontspanning en herinneringen. Het brengen van het Evangelie is het belangrijkste speerpunt binnen onze organisatie. Door middel van ontspannende kampweken worden jongeren in contact gebracht met het geloof en met elkaar. Er worden vriendschappen gesloten en herinneringen gemaakt die een leven lang meegaan.

De Schakel Een Bijbeltekst uit Openbaring vat voor ons de kern samen van wat we onze deelnemers willen meegeven. In deze tekst staat het volgende:
Openbaring 3:20: “Ik sta aan de deur en ik klop aan. Als iemand Mijn stem hoort en de deur opent, zal Ik binnenkomen, en samen eten. Ik met hem en hij met Mij.”
In deze Bijbeltekst nodigt Jezus ons uit. Hij zoekt contact met mensen en wil zichzelf bekend maken. Hij klopt aan de deur van ons hart en vraagt of wij ons hart voor Hem willen openstellen. Hij is in ons geïnteresseerd en wil een relatie met ons aangaan. In de Bijbel zijn talloze verhalen te vinden waaruit blijkt dat God van mensen houdt en dat Hij ons opzoekt, hoe ver we ook bij Hem vandaan zijn. In de Bijbel kunnen we God leren kennen en ontdekken hoeveel Hij van ons houdt. Dit betekent niet dat we de hele kampweek in de Bijbel lezen. Maar naast alle kampactiviteiten, samen zijn, praten, lachen, eten, sporten, zingen en bidden is dit Evangelie wel de kernboodschap van onze kampen. We willen het Evangelie bekend maken!