Fotobeleid

Tijdens de kampen maken we regelmatig foto’s en video’s. Dit doen we voornamelijk voor de herinnering: zo heb je als deelnemer (en staffer) altijd iets om op terug te kijken. Soms posten we ook een update op onze sociale media of gebruiken we foto’s op onze website en voor promotie van de kampen.

 

Privacy

Volgens de privacywetgeving, is het aan de persoon op de foto (of de ouders/verzorgers) om te bepalen waar de beelden voor mogen worden gebruikt. We hebben daarom als Christelijke Jeugdkampen Aalsmeer een aantal belangrijke zaken omtrent foto- en videografie op een rijtje gezet:

  • Tijdens de kampen van Christelijke Jeugdkampen Aalsmeer worden er foto’s en video’s gemaakt door aanwezige kampstaffers en/of fotografen. We maken deze foto’s en video’s in de eerste plaats omdat we het onwijs leuk vinden om de kampweken terug te zien en omdat we weten dat ook deelnemers en ouders/verzorgers dit op prijs stellen;
  • Een selectie van de foto’s en video’s wordt tijdens of na de kampweek gedeeld op sociale media (Facebook en Instagram). Zo houden we ouders/verzorgers, familie en vrienden op de hoogte van de avonturen die tijdens de kampweken worden beleefd;
  • Ook gebruiken we een selectie van de foto’s op onze eigen website, www.christelijkejeugdkampenaalsmeer.nl, en gebruiken we deze als promotiemateriaal in de nieuwsbrieven en in los promotiemateriaal (zoals een folder) die we delen met de betrokken kerken.
  • In geen enkel geval delen we beeldmateriaal van kinderen en/of tieners in kwetsbare posities. 

Toestemming

Bij inschrijving voor een van de kampen van Christelijke Jeugdkampen Aalsmeer, krijg je de mogelijkheid om aan te geven of je toestemming geeft voor het extern gebruik van de foto’s en video’s. Foto’s en video’s voor intern gebruik (ter herinnering voor de deelnemers en hun ouders/verzorgers) worden na afloop van het kamp alleen met de deelnemers en staffers van het betreffende kamp gedeeld. Voor deelnemers onder de 16 jaar moeten ouders/verzorgers dit aangeven. Vanaf 16 jaar mogen deelnemers hun eigen inschrijving afronden en zelf wel/geen toestemming geven voor het gebruik van de foto’s en video’s.

Mocht het desondanks gebeuren dat een dergelijke deelnemer op een (extern) gebruikte foto of video verschijnt, of wil je om een andere reden bezwaar maken tegen het gepubliceerde beeldmateriaal, dan kan dit tot twee weken na plaatsing. De betreffende beelden worden dan binnen vijf werkdagen verwijderd.

Vragen?

Heb je vragen over dit fotobeleid? Dan kun je mailen naar [email protected].